Autoverzekering: eerst vergelijken dan afsluiten

Wanneer je een auto koopt, ben je verplicht om een passende verzekering af te sluiten. In dit geval gaat het om een WA-autoverzekering. Het is vrij gemakkelijk af te sluiten, maar als je niet te veel wilt betalen is het belangrijk om eerst een aantal vergelijkingen te doen. Wanneer je eenmaal een verzekering hebt afgesloten, zit je eraan vast. Daarom is het belangrijk om eerst te vergelijken en daarna pas af te sluiten.

Waarom eerst autoverzekeringen vergelijken?

Er zijn diverse soorten autoverzekeringen. Dit betekent dat er uiteenlopende prijzen zijn. Bij de ene betaal je meer dan de andere. Door de verzekeringen te vergelijken, kun je erachter komen welke het goedkoopste is voor jouw situatie. Deze laatste is ook van belang. Wat voor bijvoorbeeld een vriend heel goedkoop is, hoeft voor jou niet per se zo te zijn. Elke auto is anders. Bovendien zijn wel of niet schadevrije jaren ook van invloed op de hoogte van de premie.

Hoe te vergelijken?

Er zijn twee mogelijkheden om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. De eerste is zelf een aantal aanbieders bij langs gaan en bekijken wat de hoogte van de premie is bij elke aanbieder. Belangrijk hierbij is dat je persoonlijke situatie wordt meegenomen. Vul daarom altijd je persoonlijke gegevens in, zoals kentekennummer. Aan de hand hiervan kan een juiste berekening gemaakt worden. De tweede optie is door middel van een vergelijkingssite.

Afsluiten van een autoverzekering

Wanneer je een aantal vergelijkingen hebt gemaakt, kun je de autoverzekering afsluiten. Nu moet je gaan vastleggen in wat voor periode je de premie wilt betalen. Is dit per maand, kwartaal, halfjaar of per half jaar? Als je er liever in één keer vanaf wilt zijn, is het mogelijk om de premie jaarlijks te betalen. Heb je niet zoveel geld en betaal je liever verspreid? Dan is een maandelijkse premie een goede oplossing. Er wordt dan elke maand een klein bedrag afgeschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *