Schade bij aanrijding dier niet altijd vergoed vanuit autoverzekering

Elke dag weer vinden er aanrijdingen plaats met dieren en dat kan tot grote en kleine schade aan de auto leiden. Het is echter niet standaard dat alle schade vanuit de autoverzekering vergoed wordt indien er sprake is geweest van een aanrijding met een dier. Het hangt namelijk onder meer af van het type autoverzekering of er wel of niet een vergoeding zal worden verstrekt.

Indien er sprake is van een allrisk autoverzekering dan geldt dat de schade wordt vergoed als deze is ontstaan als gevolg van een aanrijding met een dier. Dat is echter niet het geval indien er alleen maar een WA autoverzekering is afgesloten.

De verzekerde zal dan zelf moeten opdraaien voor het betalen van de schade aan de auto. Mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een aanrijding met een hond die door de eigenaar niet is aangelijnd en plotseling de weg overstak, dan geldt dat de schade verhaald kan worden via de aansprakelijkheidsverzekering van de eigenaar. De WA autoverzekering wordt in dat geval buiten beschouwing gelaten.

Gemiddelde schadevergoeding autoverzekering bij aanrijding

Ieder jaar weer zijn er meer dan vijfduizend aanrijdingen met dieren en die leiden al dan niet tot een grote schade. In elk geval is er sprake van een gemiddeld bedrag dat via de autoverzekering wordt geclaimd van bijna tweeduizend euro.

Er zijn een aantal diersoorten waarmee het vaakst aanrijdingen voorkomen, zoals met konijnen die plotseling de weg oversteken. Ook egels zijn vaak het slachtoffer van een aanrijding net als hazen. Bij het overrijden van een egel is er vaak minder sprake van schade dan wanneer er bijvoorbeeld een ree de weg oversteekt en wordt aangereden. Verder zijn huisdieren als katten ook vaak het slachtoffer van aanrijdingen.

Bij het maken van een keuze voor een autoverzekering kan aangeraden worden om te beoordelen welke dekking het meest geschikt is, waarbij de leeftijd van het voertuig een rol speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *