Beperkt casco autoverzekering en vandalisme

Een beperkt casco autoverzekering is een uitstekende verzekering voor auto’s die ouder zijn dan drie jaar en nog geen acht jaar oud zijn. Het is echter wel zo dat lang niet alle schade voor een vergoeding in aanmerking komt bij een beperkt casco autoverzekering.

Het komt regelmatig voor in Nederland dat er een groot aantal auto’s in een straat zijn bekrast of dat de banden van een serie wagens zijn lek gestoken. In dat geval keert een beperkt casco autoverzekering niet standaard uit.

Dekking beperkt casco autoverzekering

Schade aan wagens die door vandalisme is ontstaan, komt op basis van een beperkt casco autoverzekering niet voor een vergoeding in aanmerking. De dekking van een beperkt casco polis kent het karakter dat schade die door factoren van buitenaf zijn ontstaan voor een vergoeding in aanmerking komt.

Dat gaat dus niet altijd op. Bij een beperkt casco autoverzekering is schade als gevolg van bijvoorbeeld brand of ruitschade verzekerd. Ook schade als gevolg van diefstal valt onder de dekking. Vandalisme kan echter niet als een van de factoren gezien worden die een oorzaak van buitenaf vormen.

Keuze bij afsluiten autoverzekering

Een groot aantal consumenten is niet exact op de hoogte van de verschillen tussen een WA-verzekering, beperkt casco autoverzekering en allrisk verzekering. Bij het afsluiten van een autoverzekering kan rekening gehouden worden met de leeftijd van het voertuig. Op basis daarvan wordt vaak de keuze gemaakt voor een WA-verzekering of voor een van de uitgebreidere polissen.

Nieuwe en jonge auto’s kunnen doorgaans het beste allrisk verzekerd worden, waarna na drie jaar overgestapt kan worden naar een beperkt casco autoverzekering. Voor wagens van acht jaar of ouder geldt dat een WA-verzekering veelal als afdoende wordt beschouwd.

Bij het vergelijken van autoverzekeringen wordt zeker aangeraden om na te gaan wat er exact onder de dekking valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *